close

   Moda revine. Ne-a demonstrat-o întotdeauna. Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă regăsiți o piesă vestimentară într-o poză veche de-a bunicii sau chiar în garderoba ei? Compleurile deux piece, dantela, pielea întoarsă, franjurile, imprimeurile boeme, excesul denim ș.a. – toate au făcut istorie și o rescriu în zilele noastre. Dar cine uită pliseurile? Trecutul ne face să credem că sunt nemuritoare. Pe stradă, la birou sau la evenimente, sunt potrivite în orice context, oricărui anotimp, oricărei vârste. N-au cum să nu-ți placă!

   O singură rochie croită în pliseuri a făcut furori în rândul bloggeriţelor autohtone. Într-o amprentă, bineînțeles, personală, fetele au reinventat piesa vestimentară, accesorizând-o cât mai original. Așa au demonstrat încă o dată versatilitatea și accesibilitatea cu care putem crea variate look-uri pornind de la o bază cât se poate de simplă.

   Dacă tot vorbeam despre layering, s-a adaptat perfect unui astfel de outfit. Un lucru e cert – bloggeriţele noastre adoră suprapunerile, iar rochia plisată a fost piesa de rezistenţa în astfel de combinaţii. Fetele i-au adaugat nelipsita helancă (într-o culoare basic sau printată, pentru un look light sau catchy), veşnicul palton, curele fantaziste, genți în diferite dimensiuni, gablonţuri şi încâlţăminte potrivită. Cum să nu arate atât de spectaculos?

   Trebuie să stiți că pliurile au fost considerate un lux în antichitate, atunci când designerii vremii concepeau astfel de piese în exclusivitate pentru aristocrații vremii și pentru conducători. La început de secol al XIX-lea, însă, Mariano Fortuny a adus o revelație în domeniul modei, și anume a creat rochia Delphos, moda pliseurilor din mătase. El a revoluționat și domeniul tehnic, aducând o mașină specială pentru pliseuri, astfel încât rochia să poată fi purtată de mai multe ori, fără să dea dureri de cap la călcat. În 1993, moda lovește din nou, polyester-ul fiind acum materialul vedetă, cel plisat.

 

 

Tinuta Daniela Macsim ROCHIA PLISATA NICHI CRISTINA NICHITA 1

tinuta-daniela-macsim-rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-2
Sursa: www.tendinteinmoda.com

 

rochia-plisata-nichi-cristina-nichita

rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-1
Sursa: www.sweetpaprika.com

 

rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-2

rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-3
Sursa: www.amodernfashionista.com

 

tinuta-andreea-chirila-rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-1

tinuta-andreea-chirila-rochia-plisata-nichi-cristina-nichita-2
Sursa: www.sayrouge.com

 

rochia-plisata-neagra-nichi-cristina-nichita

rochia-plisata-neagra-nichi-cristina-nichita-1
Sursa: www.aboutfashionstreet.com

 

Tu cum ai purta aceasta rochie din material plisat? Comand-o de aici pe negru si de aici pe cea grej si arata-ne tinuta ta!


 

Bloggeritele Daniela Macsim si Ingrid Tîrziu ne-au vizitat in magazinul nostru din Iulius Mall Iasi. Sunteti curiosi ce au gasit?

 

Surpriza cea mai mare a fost sa vedem ca poarta rochiile noastre cu pliseuri. Multumim, fetelor!

Tags : #ILOVENICHIblog NICHI CRISTINA NICHITAcolectia toamna/iarna 2016-2017cumparaturi NICHI Cristina Nichitalayeringrochia plisata

Leave a Response

[alpine-phototile-for-instagram id=567 user="nichicristinanichita" src="user_recent" imgl="instagram" style="wall" row="8" size="M" num="8" highlight="1" align="center" max="100" nocredit="1"]